Vergelijk 3.492.032 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

KPN ontkent ontslag Blok, betaalt wel ontslagvergoeding

Nieuws KPN ontkent ontslag Blok, betaalt wel ontslagvergoeding
Door ,

Bij KPN komt er binnenkort een nieuwe CEO aan het roer. De oude gaat weg met een vertrekpremie, maar KPN blijft volhouden dat er van een ontslag geen sprake is. Met de nieuwe CEO Maximo Ibarra wordt wel verwacht dat KPN een nieuwe koers gaat varen.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bij KPN bracht een interessant nieuwtje met zich mee. De huidige topman, Eelco Blok, gaat namelijk vertrekken. Dat weten we al sinds medio oktober, toen bekend werd dat KPN een opvolger had aangetrokken met Maximo Ibarra. Toen leek het erop dat Eelco Blok vrijwillig vertrok, maar er zijn nu toch andere signalen. Zoals de vertrekpremie ter hoogte van een jaarsalaris die de topman meekrijgt.

Andere richting KPN

Nou zijn vertrekpremies heel gewoon op dat niveau van het bedrijfsleven. Omdat je als topman op elk willekeurig moment weggestuurd kan worden, worden vaak afscheidspremies ter hoogte van een jaarsalaris afgesproken, of hoger. Dat Blok de afscheidspremie meekrijgt hoeft overigens niet te betekenen dat hij onvrijwillig is weggegaan, maar simpelweg zijn afscheid goed onderhandeld heeft. Feit blijft dat met de nieuwe CEO KPN waarschijnlijk een andere koers zal gaan varen dan het tot nu toe gedaan heeft.

De nieuwe man Ibarra is namelijk een man met een heel ander soort ervaringspalet als Eelco Blok. Waar Blok meer gezien kan worden als consolidator, wordt het arbeidsverleden van Ibarra meer gekenmerkt door grote fusies. Het maakt de kans dat KPN in de toekomst ook weer gaat uitbreiden (in binnen- en buitenland) er in ieder geval niet kleiner op.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden