Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei rolt Android 8.0 Oreo uit naar Mate 9

Nieuws Huawei rolt Android 8.0 Oreo uit naar Mate 9
Door ,

De Mate 9-serie van afgelopen jaar krijgt nu een update naar de nieuwste Android-versie. Huawei rolt de update allereerst uit in China met de nieuwste gebruikersschil van de fabrikant, EMUI 8.0. De softwareupdate garandeert slimmere prestaties.

Android 8.0 Oreo is vanaf deze week beschikbaar voor de Huawei Mate 9 en Huawei Mate 9 Pro. De toestellen werden afgelopen jaar op de markt gebracht en kregen dit jaar in Nederland twee opvolgers, de Huawei Mate 10 Lite en Huawei Mate 10 Pro. De nieuwste Android-versie komt beschikbaar in combinatie met de nieuwste versie van EMUI 8.0, de meest recente gebruikersschil van de Chinese smartphonemaker.

De update is vanaf deze week beschikbaar in China en komt later ook beschikbaar in anderen landen, waaronder Nederland. Opvallend is dat de update naar EMUI 8.0 ook wat features van de Mate 10-toestellen met zich meebrengt. Onder andere AI-functies en de Projection desktop mode staan op het programma. Zoals de naam doet vermoeden biedt de laatste functie de mogelijkheid om de smartphone als desktop te gebruiken. Naar verluidt komt Android 8.0 Oreo met de genoemde functies ook naar de Huawei P10.

Huawei Mate 9

Afgelopen jaar presenteerde Huawei zijn Mate 9-toestellen. De smartphones werden gelanceerd met Android 7.0 Nougat en krijgen nu een update naar de nieuwste Android-versie. Toestellen uit Huawei’s Mate-serie beschikken over een groot beeldscherm en presteren prima. Met Android 8.0 Oreo heeft de Mate 9 nu nog meer te bieden, waaronder de picture-in-picture-modus en verbeterd batterijverbruik.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden