Vergelijk 4.156.291 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei P11 wordt camera kanon met 64 megapixels in sensoren'

Nieuws 'Huawei P11 wordt camera kanon met 64 megapixels in sensoren'
Door ,

"Je kunt nooit genoeg megapixels hebben" zullen ze bij Huawei hebben gedacht toen ze aan de slag gingen met de Huawei P11. Alles bij elkaar opgeteld krijgt het toestel namelijk maar liefst 64 megapixels verdeeld over 4 sensoren. Maar hoe worden die dan verdeeld? Daar gaan we het over hebben.

Als je graag je smartphone gebruik als compact camera dan is de Huawei P11 waarschijnlijk wel een geschikt toestel voor je. Dit jaar heeft een groot deel van nieuwe smartphones een dubbele camera gekregen om beter scherp te stellen, betere foto's te maken met minder licht of zelfs te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Er zijn een paar reclame-afbeeldingen uitgelekt van wat de Huawei P11 moet worden. Deze posters suggereren dat het toestel maar liefst 3 camera's op de achterkant.

De camera's op de achterkant zouden goed zijn voor een gezamenlijke 40 megapixels. Dat is echter niet het meest indrukwekkende van deze installatie. Door de camera's te voorzien van verschillende brandpuntsafstanden wordt het mogelijk om vijfmaal in te zoomen zonder kwaliteit te verliezen. Hierdoor begint het er echt op te lijken dat we nooit meer compact camera's hoeven te kopen omdat smartphones deze functies overnemen. Onze smartphones hebben we ook nog nagenoeg altijd bij ons.

Super selfies

Als de camera's op de achterkant gezamenlijk 40 megapixels hebben, dan brengt een rekensom de uitkomst dat de selfies met een 24-megapixelselfiecamera genomen zullen worden. Ter vergelijking: de dubbele camera achterop de Huawei P10 beschikt over 20 megapixels en deze maakt geweldige foto's. Nou is het aantal megapixels lang geen garantie voor goede kwaliteit maar gezien de camera's samen met Leica worden ontwikkeld verwachten we dat de selfies haarscherp zullen zijn. Hopelijk weten we binnenkort meer over de Huawei P11 en diens machtige camera's.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden