Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Qualcomm komt volgend jaar met Snapdragon 845-chipset

Nieuws Qualcomm komt volgend jaar met Snapdragon 845-chipset
Door ,

De Snapdragon 835-chipset doet dienst in een groot aantal toestellen. Deze chipset krijgt volgend jaar een opvolger met de naam Snapdragon 845. Naast beter batterijverbruik belooft Qualcomm verbetere beeldverwerking en AI-prestaties.

Gisteren vond de eerste dag van de Snapdragon Tech Summit plaats in Hawaï. De bekende chipmaker Qualcomm, die verantwoordelijk is voor de productie van Snapdragon-chipsets, verwees daar naar de komst van de Snadragon 845-chipset. Deze chipset moet de Snapdragon 835 opvolgen, welke we kennen als kloppend hart van onder andere de Nokia 8 en LG V30. Xiaomi lijkt als één van de eerste fabrikanten de chipset te gaan gebruiken in een nieuwe smartphone.

Met uitzondering van Apple en Huawei maken zo goed als alle fabrikanten gebruik van chipsets gemaakt door Qualcomm. Samsung is eveneens zelfvoorzienend, maar zijn Exynos-chipsets zijn niet te gebruiken voor de Amerikaanse markt. Ook daar gebruikt de Zuid-Koreaanse fabrikant dus chipsets van Qualcomm voor onder andere zijn vlaggenschepen. Naast smartphones gaat de Snapdragon 845-chipset naar verluidt ook dienst doen in desktopsystemen en VR-headsets.

Prestaties

Hoewel de 7nm-tech al wel beschikbaar is, wordt de Snapdragon 845-chipset waarschijnlijk weer op 10nm geproduceerd. De Snapdragon 835 van dit jaar maakt eveneens gebruik van het 10nm-procedé. Toch lijkt de nieuwe chip het een stuk beter te gaan doen dan zijn voorganger. De fabrikant belooft alvast betere beeldverwerking, AI-prestaties en batterijverbruik. Een officiële presentatie van Qualcomm zal vandaag volgen. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden