Vergelijk 3.023.953 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung patenteert handpalmscanner voor wachtwoorden

Nieuws Samsung patenteert handpalmscanner voor wachtwoorden
Door ,

Na de vingerafdrukscanner is het tijd voor de handpalmscanner. Tenminste, als Samsung-gebruikers hun wachtwoord zijn vergeten. De fabrikant patenteerde onlangs deze scanner.

De vingerafdrukscanner is nog niet onder het beeldscherm van commerciële vlaggenschepen verdwenen. Volgend jaar verwachten we de eerste toestellen te zien met deze geïntegreerde vingerafdrukscanner. Samsung patenteert nu een nieuwe scanner, die bedoelt is om handpalmen te scannen. De afdruk wordt waarschijnlijk niet gebruikt om de smartphone te ontgrendelen, maar bij het vergeten van wachtwoorden.

Samsung palm Samsung palm

De scanner maakt met behulp van de primaire camera een afbeelding de handpalm van de gebruiker. Deze gebruiker kan de scanner gebruiken bij het vergeten van zijn of haar wachtwoord. Door de handpalm scannen, kan de gebruiker bewijzen dat de smartphone zijn of haar eigendom is. De smartphone zal bij het herkennen van de eigenaar het wachtwoord verspreid in fragmenten op het beeldscherm tonen. 

Patent

Of we binnenkort deze handpalmscanner terug gaan zien op toestellen van Samsung, moet nog maar blijken. De smartphonemaker vraagt wel meer patenten aan. Ook de toepassing van de handpalmscanner, die gebruikers moet helpen om alsnog toegang te krijgen tot hun smartphone als zij hun wachtwoord zijn vergeten, is misschien wat beperkt. Samsung onthult volgend jaar nieuwe smartphones die mogelijk deze scanner meekrijgen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden