Vergelijk 3.032.027 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google weert Android-apps met reclame op het vergrendelscherm

Nieuws Google weert Android-apps met reclame op het vergrendelscherm
Door ,

Apps die reclame tonen op het vergrendelscherm van Android-smartphones zijn niet meer welkom. Google paste onlangs zijn beleid aan. Apps die alleen lockscreenfunctionaliteit bieden mogen wel reclame blijven vertonen.

Adware, beter bekend als reclame binnen applicaties, is geen onbekend fenomeen. Betaalde apps zijn weliswaar vaker vrij van reclame, maar dat neemt niet weg dat advertenties en applicaties vaak hand in hand gaan. Google gaat nu apps die het vergrendelscherm misbruiken weren uit de Play Store. Dat schrijft de techgigant in de gewijzigde Developer Policy Center voor Android-ontwikkelaars. Er is één uitzondering.

Wanneer de app speciaal is ontworpen om de gebruiker van de smartphone lockscreenfunctionaliteit te bieden, mag de applicatie daar wel reclame maken van Google. De gebruiker moet hierbij kunnen verwachten dat de app reclame bevat. Banners in het vergrendelscherm van apps die daar verder niks mee doen gaan we in de toekomst minder zien. Ontwikkelaars die zich niet aan de regels houden riskeren namelijk dat hun app uit de Play Store wordt verwijderd.

Adware

Hoewel veel apps voor Android gratis in gebruik zijn, toont de ontwikkelaar vaak wel een hoeveelheid reclame. Niet alleen games krijgen met advertenties te maken. Een recent voorbeeld is ES File Manager, welke Charging Boost-adware toonde die gebruikers moest motiveren om een functie in te schakelen die een laadmeter op het vergrendelscherm toonde. De ontwikkelaar verwijderde uiteindelijk deze functie na klachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden