Vergelijk 2.717.624 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 8.0 Oreo-update voor HTC U11, Sony Xperia XZ en XZs en OnePlus 5

Nieuws Android 8.0 Oreo-update voor HTC U11, Sony Xperia XZ en XZs en OnePlus 5
Door ,

Naast HTC brengen ook Sony en OnePlus een update naar Android 8.0 Oreo uit. Nederlandse gebruikers van de HTC U11-toestellen en Sony Xperia XZ en Xperia XZs kunnen binnenkort met de nieuwste Android-versie aan de slag. OnePlus geeft gebruikers van de OnePlus 5 nu toegang tot de bètaversie van Oreo.

De Taiwanese smartphonemaker HTC beloofde eerder zijn U11-toestellen voor het einde van dit jaar te voorzien van een update naar de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo. Toestellen in Taiwan zagen al een update verschijnen. Vanaf vandaag kunnen ook Amerikaanse gebruikers van de U11-lijn rekenen op een update naar de nieuwste Android-versie. Zo maakte HTC’s Mo Versi bekend via Twitter. Gebruikers in andere landen, waaronder Nederland, krijgen binnenkort een update.

Verder hoopt HTC binnenkort ook de HTC 10 en HTC U Ultra van een update naar de nieuwste Android-versie te voorzien. Wanneer dat precies moet gebeuren weet de smartphonemaker nog niet. Het bedrijf zal meer informatie naar buiten brengen zodra dit bekend is. De update naar Oreo kan bij aankomst in Nederland het beste via een wifi-verbinding worden gedownload. De update voor de HTC U11 en broers is namelijk groter dan 1 GB.

Sony Xperia XZ en Xperia XZs

Dit weekend rolde ook Sony een update naar Android 8.0 Oreo uit voor de Xperia XZ en Xperia XZs. Het gaat ook hier om Amerikaanse toetstellen, welke meteen de beveiligingsupdate van 1 november meekregen. Deze update komt op korte termijn ook naar Nederlandse eigenaren van de toestellen. Sony lijkt verder ook de Xperia X Performance op korte termijn van een update te willen voorzien.

OnePlus 5

OnePlus onthulde deze maand zijn nieuwe vlaggenschip, de OnePlus 5T. De Chinese smartphonemaker gaf niet dit toestel, maar wel zijn eerder uitgegeven OnePlus 3 en OnePlus 3T toegang tot de nieuwste Android-versie. Gebruikers van de OnePlus 5 moeten nog even geduld hebben voor de definitieve versie, maar kunnen al wel toegang krijgen tot de bètaversie van Android 8.0 Oreo. Frisse eigenaren van de OnePlus 5T moeten het voorlopig nog met Android 7.1 Nougat doen.

(via1)(via2)(via3)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden