Vergelijk 3.298.612 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox Pro onthuld met Windows Phone

Nieuws Wileyfox Pro onthuld met Windows Phone
Door ,

Windows Phone is niet meer. Dat weerhoudt Wileyfox er niet van om nog een smartphone op de markt te brengen met dit besturingssysteem van Microsoft. Het toestel mikt op zakelijke gebruikers.

Windows Phone wordt niet voortgezet. Zo bevestigde Microsoft begin vorige maand. Toch introduceert de Britse fabrikant Wileyfox vandaag een nieuw toestel dat op dit besturingssysteem draait. Microsoft blijft Windows 10 Mobile voorlopig nog wel ondersteunen maar aan nieuwe features of hardware wordt niet meer gewerkt. De Wileyfox Pro is een betaalbare smartphone met een adviesprijs van omgerekend 213 euro.

Wileyfox Pro Wileyfox Pro

Het toestel krijgt een 5 inch-beeldscherm met HD-resolutie mee uit het Verenigd Koninkrijk. Onder de motorkap ligt verder een quad core-processor met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte. Achterop zit een 8-megapixelcamera en voorop krijgt het toestel een 2-megapixelcamera. Wileyfox mikt met het toestel op zakelijke gebruikers. Vanaf 4 december wordt het toestel verkocht via Amazon. In Nederland gaat de Wileyfox Pro 229 euro kosten en kan binnen twee weken worden besteld.

Vreemde keuze

De keuze om een nieuwe smartphone een besturingssysteem mee te geven dat recent is stopgezet is vreemd. Toch lijkt Microsoft zijn mobiele besturingssysteem in ieder geval tot na 2020 te willen ondersteunen. Verlengde garantie van Wileyfox is niet inbegrepen in de prijs van de Wileyfox Pro. Waarom het bedrijf voor dit besturingssysteem heeft gekozen blijft onduidelijk. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden