Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus rolt Android 8.0 Oreo met OxygenOS 5.0 uit

Nieuws OnePlus rolt Android 8.0 Oreo met OxygenOS 5.0 uit
Door ,

De Chinese fabrikant OnePlus timmert aan de weg. Na de OnePlus 5T brengt de smartphonemaker nu de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo en OxygenOS 5.0 naar de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Recent gepresenteerde smartphones krijgen vanaf 2018 toegang tot de nieuwste software.

OnePlus presenteerde afgelopen vrijdag zijn nieuwe vlaggenschip, de OnePlus 5T. Nu rolt de Chinese fabrikant ook de nieuwe versie van OxygenOS uit. Het gaat om versie 5.0, welke is gebaseerd op Android 8.0 Oreo. Gebruikers van de OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen na de bètaversie als eerste toegang tot de update naar Android 8.0 en OxygenOS 5.0.

Met ingang van Oxygen OS 5.0 kunnen meerdere apps naast elkaar worden gedraaid. Ook kan dezelfde app meerdere keren worden geopend, wat bijvoorbeeld goed van pas komt voor sociale apps zoals Twitter. Deze laten de gebruiker doorgaans maar met één account inloggen. Een lijst met ondersteunde apps kan binnen het instellingenmenu worden gevonden onder het kopje 'Apps' en vervolgens 'Parallel Apps'. Verder tonen OnePlus-smartphones met OxygenOS 5.0 ook notificatie-stippen bij apps.

Android 8.0 Oreo

De nieuwste Android-versie brengt de picture-in-picture-modus met zich mee. Ook gaat het besturingssysteem nog beter om met de inhoud van de batterij van de smartphone. De update komt binnnen enkele dagen beschikbaar voor de OnePlus 3-toestellen. De OnePlus 5-toestellen van dit jaar krijgen vanaf 2018 toegang tot de nieuwe versie van Android 8.0 Oreo en OxgenOS 5.0.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden