Vergelijk 2.453.481 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Update naar Android 8.0 Oreo voor HTC U11 en U11 Plus beschikbaar

Nieuws Update naar Android 8.0 Oreo voor HTC U11 en U11 Plus beschikbaar
Door ,

Het vlaggenschip van HTC en zijn grote broer krijgen nu toegang tot Android 8.0 Oreo. De Taiwanese fabrikant brengt de Android-update binnenkort naar Nederlandse gebruikers van de toestellen.

Na Google en Sony is het niet Nokia, maar HTC die zijn vlaggenschip voorziet van een update naar de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo. In Taiwan kunnen gebruikers van de toestellen al met Oreo aan de slag. Gebruikers in andere landen, waaronder Nederland, zullen naar verwachting binnen enkele weken toegang krijgen tot de update. De HTC U11 Plus kan dus net als zijn kleine broertje rekenen op de nieuwste Android-versie. 

HTC komt daarmee zijn eerder gemaakte belofte om zijn vlaggenschip voor het einde van dit jaar te voorzien van de nieuwste Android-versie na. De update komt automatisch beschikbaar. Wanneer deze klaar is om te worden gedownload, krijgt de gebruiker een melding. Android 8.0 Oreo brengt een aantal vernieuwingen met zich mee zoals de picture-in-picture-modus en zet verder in op lager energieverbruik. Met de update naar Android 8.0 Oreo levert de fabrikant ook beveiligingsupdates mee.

Uitrol Android 8.0 Oreo

Gisteren schreven we dat Android 8.0 Oreo momenteel op slechts 0,3 procent van alle Android-smartphones is te vinden. Dat terwijl de nieuwste Android-versie al sinds september beschikbaar is. Andere fabrikanten zoals Samsung, Nokia en LG geven hun vlaggenschepen binnenkort ook een update naar Oreo. De relatief snelle uitrol naar de HTC U11 is mogelijk te danken aan de betere samenwerking tussen Google en HTC.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden