Vergelijk 2.719.606 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 8.0 Oreo draait nu op 0,3 procent van alle Android-toestellen

Nieuws Android 8.0 Oreo draait nu op 0,3 procent van alle Android-toestellen
Door ,

De uitrol van Android 8.0 Oreo verloopt langzaam. De nieuwste Android-versie is momenteel op 0,3 procent van alle Android-smartphones te vinden.

Begin vorige maand schreven we over de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo, welke in augustus beschikbaar kwam. De laatste versie van Google's besturingssysteem stond toen op 0,2 procent van alle Android-smartphones. Ondertussen is dat aantal gegroeid naar 0,3 procent. De nieuwste Android-versie is momenteel alleen te vinden op toestellen uitgegeven door Google en Sony. 

Android 8.0 Oreo

Statistieken zijn bepaald aan de hand Android-toestellen die tussen 3 en 9 november verbinding maakten met de Google Play Store.

De groei van Android 8.0 Oreo is weliswaar te zien. Toch verloopt de uitrol van het besturingssysteem traag. Diverse vlaggenschepen die dit jaar zijn verschenen of nog moeten verschijnen en de Nokia-serie moeten Oreo binnenkort beter op de kaart zetten. Deze Android-smartphone krijgen binnenkort een update naar de nieuwste versie Android 8.0 Oreo. Google werkt ondertussen aan de 'maintenance update' van Android 8.1 Oreo.

Nougat

Tegelijkertijd blijven Android 7.0 en 7.1 Nougat groeien. Nougat draait momenteel dan ook op 20,6 procent van alle Android-toestellen. Fabrikanten brengen momenteel nog steeds toestellen op de markt die draaien op deze Android-versie. Toestellen uitgegeven met Nougat kunnen in de meeste gevallen rekenen op een update naar Android 8.0 Oreo. Hier kun je een lijst vinden met Android-toestellen die een update naar Oreo kunnen verwachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden