Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Motorola verscheepte afgelopen kwartaal dubbel aantal smartphones'

Nieuws 'Motorola verscheepte afgelopen kwartaal dubbel aantal smartphones'
Door ,

Lenovo scoort een plaats in de top 5 van smartphoneverkopers in de Verenigde Staten. Dochtermerk Motorola wist haar marktaandeel daar dit jaar te verdubbelen. In het afgelopen kwartaal verdubbelde ginds ook de hoeveelheid verkochte smartphones in vergelijking met het derde kwartaal van 2016.

Lenovo nam in 2014 Motorola over van Google. De Chinese techfabrikant welke ook onder eigen merknaam smartphones uitbrengt, wist afgelopen kwartaal twee keer zoveel Motorola-smartphones te verschepen als in het derde kwartaal van afgelopen jaar. Het gaat om cijfers uit de Verenigde Staten van Strategy Analytics. Lenovo, of gewoon Motorola, staat daar nu op de vijfde plaats van smartphoneverkopers.

Motorola marktaandeel

Voor een budgetsmartphone kun je onder andere naar de Moto G5S  kijken. De fabrikant bracht dit jaar de Moto G5-lijn uit, welke bestaat uit vier smartphones die veel punten scoorden in hun reviews. Helaas zien we sinds de overname van Motorola door Lenovo wel minder snel updates verschijnen. Ook ging er dit jaar iets fout met een eerder gemaakte belofte over updates voor de Moto G4-lijn van afgelopen jaar.

Marktaandeel

Lenovo weet met zijn dochtermerk Motorola in ieder geval vaste voet aan de grond te krijgen. In Amerika verdubbelde de fabrikant het marktaandeel van Motorola. De fabrikant biedt een vrij uitgebreid aanbod aan smartphones en zal volgend jaar weer nieuwe toestellen presenteren. Hopelijk zijn de namen van de nieuwe smartphones dan wel beter uit elkaar te houden. Het verschil tussen onder andere de vier Moto G5-toestellen was dit jaar wat verwarrend.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden