Vergelijk 2.686.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Assistant herkent nu ook muziek: zo werkt het

Nieuws Google Assistant herkent nu ook muziek: zo werkt het
Door ,

De Pixel 2 en zijn grote broer kunnen het al langer. Nu komt de functie ook naar Google Assistant. Met de slimme assistent van Google kan nu ook muziek worden geïdentificeerd.

De slimme assistent van Google, beter bekend als Google Assistant, is vanaf begin dit jaar op zo goed als elk Android-toestel met Android 6.0 Marshmallow of hoger te vinden. Het typen van zoekopdrachten hoeft dan ook al niet meer; door tegen je smartphone te praten weet Google Assistant waar je naar op zoek bent. Toch miste de AI-assistent nog een handige functie die Google dit jaar al wel naar de Pixel 2 en Pixel 2 XL bracht. Het gaat om herkennen van muziek.

Apps zoals Shazam kunnen je al langer de titel van een track of meer over de artiest die het nummer gemaakt heeft vertellen. Google Assistent biedt nu ook deze functie aan en maakt het zo nog makkelijker om muziek te herkennen; je hebt namelijk geen extra app op je telefoon meer nodig. Hoe je Google Assistant precies vraagt om een liedje te identificeren, leggen we even in het kort uit.

Nadat je Google Assistant oproept, kun je Google direct vragen om aan de slag te gaan. Dat doe je door de vraag 'what's this song?' te stellen. Wanneer je Google Assistant opent terwijl er al muziek speelt, toont de assistent deze optie meteeen op het beeldscherm van je smartphone. Herkende muziek wordt getoond inclusief artiest, songtekst en de beschikbare platformen waar je het nummer kunt luisteren of kopen.

Google Assistant

De slimme AI-assistent van Google is dus weer een functie rijker. Google gaat zijn Assistent binnenkort nog verder verbeteren. In september lazen we dat we binnenkort kunnen rekenen op een functie waarmee live vertaald kan worden. Google onthulde op 4 oktober al de Pixel Buds; een paar oordopjes die live gesprekken kunnen vertalen. De Nederlandse taal wordt binnen Google Assistant pas vanaf volgend jaar ondersteund. Om Google Assistant te gebruiken moet de systeemtaal van je smartphone daarom Engels zijn.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden