Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Snellere updates voor smartphones met MediaTek-chipset

Nieuws Snellere updates voor smartphones met MediaTek-chipset
Door ,

Toestellen met een chipset van chipmaker MediaTek onder de motorkap kunnen vanaf deze maand rekenen op een minder lang certificatieproces voor updates. Toestellen zoals de Nokia 3 krijgen daardoor sneller toegang tot Android-updates.

Onder andere HMD Global voorziet al zijn uitgegeven Nokia-toestellen van een update naar nieuwe Android-versies. Zo kan zelfs de onlangs gepresenteerde Nokia 2 in de toekomst rekenen op Android 8.0 Oreo. Een eerder uitgegeven toestel zoals de Nokia 3 wacht momenteel nog op een update naar Android 7.1.2 Nougat. In tegenstelling tot de chipsets van Qualcomm in de Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8, draait de Nokia 3 op een chipset van MediaTek.

Een nieuwe samenwerking tussen MediaTek en Google moet zorgen voor snellere updates voor smartphones die draaien op een MediaTek-chipset. Het partnerschap tussen Google en de chipmaker moet het certificatieproces van Android-updates verkorten van 3 maanden naar 4 weken. Ook beveiligingsupdates komen in de toekomst eerder beschikbaar voor toestellen met een chipset van MediaTek onder de motorkap.

MediaTek

Chipsets van MediaTek zien we voornamelijk terug in smartphones met een scherpe adviesprijs. MediaTek biedt momenteel eigenlijk geen chipsets voor vlaggenschepen. De prijs-kwaliteitverhouding van deze chipsets ligt vaak wel wat hoger dan chipsets gemaakt door Qualcomm, maar gebruiken wel meer energie en produceren meer warmte. MediaTek slaagt met deze samenwerking in ieder geval om snellere updates mogelijk te maken. Uiteindelijk blijft dat de verantwoordelijkheid van de smartphonefabrikant.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden