Vergelijk 3.400.258 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung maakt het mogelijk Bixby-knop volledig uit te schakelen

Nieuws Samsung maakt het mogelijk Bixby-knop volledig uit te schakelen
Door ,

Het wordt mogelijk om, als je een Galaxy S8 of Galaxy Note 8 hebt, de Bixby-knop volledig uit te schakelen. Het herprogrammeren wil Samsung nog steeds niet hebben, maar volledig deactiveren kan nu wel. Gelukkig.

Over de Samsung Galaxy S8 waren we heel enthousiast, maar er was een onderdeel van die telefoon waar we ons mateloos aan ergerden: de Bixby-knop aan de zijkant. Hoe vaak we die niet per ongeluk hebben ingedrukt, om elke keer weer geconfronteerd te worden met de toentertijd nog niet volledige Bixby-software. De software is inmiddels wel af, maar de knop was nog steeds voor veel gebruikers een doorn in het oog.

De Bixby-beproeving

Het besluit van Samsung om de diverse apps te blokkeren die de Bixby-knop herprogrammeerbaar maakten, werd dan ook niet enthousiast ontvangen. Later bouwde Samsung wel de mogelijkheid in de knop te deactiveren. Als je dan per ongeluk op de Bixby-knop drukte omdat je zocht naar de volumetoetsen, werd je in ieder geval niet meer de Bixby-suite ingewerkt. Wel bleef de knop ervoor zorgen dat je telefoon werd geactiveerd, wat voor sommige gebruikers nog steeds irritatie opwekte. Naast het feit dat je de knop niet aan iets anders kon toewijzen natuurlijk.

Met de laatste update is dat laatste nog steeds niet mogelijk. Wel heeft Samsung de knop nu echt uitgezet; als je er nu op drukt, gebeurt er helemaal niets meer. Dat zal voor veel gebruikers de gewenste uitkomst zijn op het moment dat ze de Bixby-knop indrukken, al was het natuurlijk nog mooier geweest wanneer je de toets zo kon programmeren dat er bij elke druk erop een klachtmail naar Samsung zou gaan. Er zijn, ondanks de blokkades door Samsung, nog genoeg apps over die je de knop laten gebruiken voor iets anders. Google Assistant bijvoorbeeld.

(via)

Samsung Galaxy S8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 20,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 20,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 21,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 23,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 32,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden