Vergelijk 2.453.481 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC U11 Plus is eigenlijk de Google Pixel 2 XL'

Nieuws 'HTC U11 Plus is eigenlijk de Google Pixel 2 XL'
Door ,

De HTC U11 Plus heeft veel weg van de Pixel 2 XL. Volgens The Verge was het toestel eigenlijk ontworpen om als Google Pixel 2 XL door het leven te gaan.

HTC presenteerde gisteren de HTC U11 Plus met een groot 2:1-beeldscherm en wat meer geheugen dan de traditionele HTC U11. Hoewel de smartphone op papier veel op zijn voorganger lijkt, zijn de sporen van Google's inbreng niet geheel afwezig. The Verge schreef daar gisteren over en meent dat het nieuwe vlaggenschip van HTC een 'afgewezen Pixel-toestel van Google' is. Het lijkt om een geannuleerd Pixel-toestel te gaan dat bekend stond met codenaan 'Muskie'.

Eerder dit jaar verschenen drie aankomende Pixel-toestellen in het nieuws. Het ging om toestellen met de codenamen ‘Taimen’, ‘Muskie’ en ‘Walleye’. Van deze drie smartphones hebben we uiteindelijk twee Pixel-toestellen zien verschijnen. De Pixel 2 zou door HTC zijn gemaakt terwijl LG verantwoordelijk is voor de productie van de Pixel 2 XL. Het geannuleerde 'Muskie'-toestel lijkt nu alsnog te zijn verschenen onder de vlag van HTC.

Opvallende verschillen

Net als de Pixel 2 XL van LG krijgt de HTC U11 Plus een 6 inch-beeldscherm met 2:1-beeldverhouding mee uit Taiwan. Ter vergelijking beschikt de traditionele HTC U11 over een beeldscherm met een 16:9-beeldverhouding. Ook de positie van de vingerafdrukscanner is niet hetzelfde; in plaats van onder het scherm heeft de HTC U11 Plus de scanner op de achterkant zitten. HTC's Pixel 2 lijkt vooralsnog minder geplaagd te zijn door problemen dan LG's Pixel 2 XL. De HTC U11 Plus is dan ook zeker geen afdankertje.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden