Vergelijk 2.833.397 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD Global start met bètaprogramma Android 8.0 Oreo

Nieuws HMD Global start met bètaprogramma Android 8.0 Oreo
Door ,

Nokia-toestellen uitgegeven door HMD Global krijgen binnenkort toegang tot de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo. Voordat de definitieve update naar de Finse smartphones komt, kunnen gebruikers zich al aanmelden voor het bètaprogramma.

Android 8.0 Oreo is ondertussen beschikbaar. Toch draait nog maar een klein percentage van alle Android-smartphones op deze nieuwste Android-versie. HMD Global hoopt het besturingssysteem binnenkort naar zijn vlaggenschip, de Nokia 8, te brengen. De Finse fabrikant start nu met de uitrol van het bètaprogramma van Android 8.0 Oreo voor gebruikers van het toestel. Om mee te doen moeten gebruikers in het bezit zijn van een Nokia 8. Een gelimiteerd aantal gebruikers lijkt er niet te zijn. Je kunt je hier inschrijven.

Voordat Android 8.0 Oreo definitief beschikbaar komt voor Nokia's vlaggenschip kunnen gebruikers de Android-versie al aan de tand voelen. Zodoende kunnen bugs en eventuele mankementen binnen het besturingssysteem worden opgespoord. Ook de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 krijgen binnenkort toegang tot de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo. Naar verwachting krijgen deze toestellen pas vanaf eind dit jaar of begin volgend jaar de definitieve update.

Bètaprogramma

Naast de Nokia 8 krijgen ook de eerder uitgebrachte Nokia-toestellen van HMD Global toegang tot het bètaprogramma van Android 8.0 Oreo. De bètaversie komt waarschijnlijk wel met een aantal gebreken die HMD Global met de uitrol van de definitieve update zal verhelpen. De keuze om mee te doen is dan ook persoonlijk. De Finse smartphonemaker doet in ieder geval zijn uitstekende best om zijn klanten van snelle updates te voorzien.

(via1)(via2)

Nokia 8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 20,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 22,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 24,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 25,50 € 0,- Bekijken
Alle Nokia 8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden