Vergelijk 3.855.258 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Topman KPN stapt op; opvolger reeds bekend

Nieuws Topman KPN stapt op; opvolger reeds bekend
Door ,

De topman van KPN stapt op. Eelco Blok houdt het na zijn tweede termijn voor gezien. Een nieuwe topman staat alweer klaar om het stokje over te nemen. Maar wie is Maximo Ibarra?

De CEO van KPN, Eelco Blok, vertrekt bij KPN. De topman, die bezig was aan zijn tweede termijn als opperbaas bij het Nederlandse telecombedrijf, heeft nog niet gezegd waar hij zich na KPN mee bezig zal gaan houden. Zijn opvolger is de voormalig leidsman van het Italiaanse telecombedrijf Wind. Maximo Ibarra leidde een joint-venture met H3G genaamd Wind Tre, op het moment de grootste telecomprovider in Italië. Daar stopte hij op 23 juni 2017.

Van Blok naar Ibarra

Met Eelco Blok navigeerde KPN door een tamelijk turbulente periode. Er was natuurlijk de saga met Carlos Slim, die met zijn telecombedrijf America Móvil KPN probeerde in te lijven. Ook kende de periode van Blok grote ontslagrondes, waarbij flink werd gesneden in het personeelsbestand. Ook werd de Duitse dochter E-Plus na lang gesteggel met de mededingingsautoriteiten aan een andere Duitse provider verkocht. Mede daardoor daalde de totale omzet en winst van KPN aanzienlijk in de tijd dat Blok als CEO aan het roer stond.

Ook Maximo Ibarra heeft in zijn tijd bij Wind Tre flink gesneden in het personeelsbestand. Dat had te maken met de onderliggende dochtermaatschappijen, die fuseerden tot 1 bedrijf: Wind Tre. Daarmee wordt Ibarra in een klap CEO van de grootste telecomprovider van Italië. Hij blijft uiteindelijk een jaar op die post, voordat hij wordt vervangen door de Amerikaan Jeffrey Hedberg, nu drie maanden geleden.

Het is niet helemaal duidelijk of KPN met deze nieuwe directeur ook een nieuwe richting wil inslaan, of dat het de door Blok ingezette koers wil blijven volgen. Wellicht dat dit duidelijk wordt tijdens de vergadering van aandeelhouders begin 2018, waar Ibarra officieel benoemd zal worden. Overigens gaat de aankomende CEO al in januari bij KPN aan de slag als adviseur, voor de royale som van 200.000 euro aan salaris in contanten, plus datzelfde bedrag in aandelen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden