Vergelijk 2.400.329 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei past updatebeleid aan: Android 8.0 Oreo voor Mate 9 en P10 (plus)

Nieuws Huawei past updatebeleid aan: Android 8.0 Oreo voor Mate 9 en P10 (plus)
Door , - 1 reactie

Huawei gaat een aantal vlaggenschepen voorzien van de nieuwste Android-versie. Verder belooft de Chinese smartphonemaker meer beveiliging-updates voor zijn toestellen.

Gisteren onthulde Huawei zijn nieuwe Mate 10-toestellen. Naast de Mate 10 Pro komt ook de Mate 10 Lite naar Nederland. Daarnaast komen we ook meer over de update-plannen van de Chinese smartphonemaker te weten. Slechts enkele eerder uitgegeven toestellen kunnen rekenen op Android 8.0 Oreo. Huawei belooft andere toestellen wel van beveiliging-updates te voorzien. De volgende toestellen krijgen toegang tot de nieuwste Android-versie:

De Mate 10 Lite zal bij zijn release op Android 7.1 Nougat draaien en krijgt vooralsnog geen update naar de nieuwste Android-versie. Android 8.0 Oreo brengt een aantal nieuwe features met zich mee, waaronder de picture-in-picture-modus. Huawei heeft verder een nieuwe gebruikersschil gebaseerd op deze versie van Android ontwikkeld.

Het gaat om EMUI 8.0 en toestellen die bij release of later Android 8.0 Oreo meekrijgen kunnen ook rekenen op deze schil, welke prestaties van de smartphone met maar liefst 12 procent moet verbeteren. Ook de gebruikersinterface is verbeterd. Verder wordt het batterijgebruik beter dankzij deze nieuwe EMUI-schil.

Beveiliging

Oudere toestellen krijgen binnenkort wel vaker beveiliging-updates. Google brengt deze over het algemeen maandelijks uit, maar Huawei bracht deze in het verleden zelden snel genoeg beschikbaar voor zijn uitgegeven smartphones. Daar komt nu verandering in: toestellen uit de Mate- en P-serie krijgen maandelijks beveiliging-updates, aldus de fabrikant. Goedkopere toestellen kunnen elke drie maanden op een beveiliging-update rekenen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden