Vergelijk 2.709.586 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Apple en LG werken aan vouwbaar iPhone-toestel voor 2020’

Nieuws ‘Apple en LG werken aan vouwbaar iPhone-toestel voor 2020’
Door , - 1 reactie

Volgens een nieuw gerucht presenteert Apple over 3 jaar een vouwbare iPhone. De Amerikaanse techfabrikant zou samen met LG werken aan flexibele componenten voor zijn toekomstige vlaggenschip.

Apple introduceerde dit jaar zijn iPhone X, de eerste iPhone met een OLED-beeldscherm. Dit beeldscherm, welke een groot deel van de voorkant van Apple’s vlaggenschip beslaat, is afkomstig van Samsung. Volgens een nieuw gerucht is Apple niet met Samsung, maar met concurrent LG aan het werken aan een flexibel toestel. De samenwerking tussen de bedrijven moet resulteren in een vouwbare iPhone met buigbare componenten.

De Zuid-Koreaanse nieuws-site The Bell claimt dat LG een team heeft samengesteld om de mogelijkheden naar het produceren van deze flexibele componenten op grote schaal te onderzoeken. Prototypes van smartphones met buigbare schermen zijn er al, maar de toestellen kunnen nog niet op grote schaal worden geproduceerd. LG zou zelf verder bezig zijn met het ontwerpen van buigbare printplaten en andere componenten zoals batterijen.

Presentatie

De vouwbare iPhone komt naar verluidt in 2020 naar de markt. Apple zou na de samenwerking met Samsung kiezen voor LG om mogelijke lekken naar zijn concurrent te voorkomen. Samsung is momenteel marktleider voor smartphones en OLED-beeldschermen voor mobiele apparaten. Naar verluidt presenteert Samsung volgend jaar al een vouwbare smartphone.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden