Vergelijk 2.709.586 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Render toont prachtige Nokia 9 met dubbele camera achterop

Nieuws Render toont prachtige Nokia 9 met dubbele camera achterop
Door ,

Na de Nokia 8 is het tijd voor de Nokia 9. Het toestel laat hoogstwaarschijnlijk nog even op zich wachten maar van het aankomende Finse vlaggenschip zien we nu al wel een gedetailleerde render opduiken.

Vandaag de dag verschijnen er weer smartphones met de merknaam Nokia op de markt. De Finse smartphonemaker HMD Global is sinds begin dit jaar actief op de Europese markt en presenteerde tot nu toe hoofdzakelijk toestellen uit de middenklasse. Eind augustus kwam het eerste vlaggenschip van de fabrikant naar Nederland. De Nokia 8 krijgt binnenkort een nog exclusievere opvolger die moet luisteren naar de naam Nokia 9.

Van het toestel zien we nu een indrukwekkende render opduiken. De render is gebaseerd op CAD-tekeningen en komt voort uit een samenwerking tussen OnLeaks en Compareraja. Vroege renders gepubliceerd door OnLeaks bleken in het verleden veel op de uiteindelijk gepresenteerde smartphone te lijken en dat is bij de Nokia 9 naar verwachting ook het geval. Hoewel de afwezigheid van de 3,5mm-aansluiting er niet in slaagt, maakt het ontwerp van de smartphone wel veel indruk.

Eigenschappen

Naar verluidt krijgt de Nokia 9 een 5,5 inch-AMOLED-beeldscherm met een QHD-resolutie. Achterop heeft het vlaggenschip een dubbele camera en daaronder zien we de vingerafdrukscanner, die bij de Nokia 8 nog op de voorkant zit. Aan de onderkant van de smartphone zit verder een USB type-C-aansluiting. Wanneer HMD Global de nieuwe smartphone presenteert, is niet duidelijk. Mogelijk gebeurt dat tijdens het Mobile World Congress 2018.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden