Vergelijk 2.719.617 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Galaxy Note 9 krijgt vingerafdrukscanner geïntegreerd in beeldscherm'

Nieuws 'Galaxy Note 9 krijgt vingerafdrukscanner geïntegreerd in beeldscherm'
Door ,

Het lijkt dat de Samsung Galaxy Note 9 als eerste Samsung-toestel een vingerafdrukscanner verwerkt in het beeldscherm meekrijgt. De technologie zou in de tweede helft van 2018 klaar zijn voor gebruik op grote schaal.

Het voorkantvullende beeldscherm van de Samsung Galaxy S8, zijn grote broer en de Galaxy Note 8 laat geen ruimte meer over voor een vingerafdrukscanner. Samsung heeft de scanner daarom naar de achterkant verplaatst. Apple vindt dit geen geschikte plaats, maar gaf de iPhone X wel een beeldscherm mee dat zo goed als de hele voorkant beslaat. Fabrikanten hebben afgelopen jaar geprobeerd om de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm te verwerken. Tot nu toe is dat nog niet op grote schaal gelukt.

Volgens Ming-Chi Kuo, de analist van KGI die hoofdzakelijk Apple-nieuwtjes de wereld in helpt, krijgt de Galaxy Note 9 als eerste smartphone een geïntegreerde vingerafdrukscanner mee uit de fabriek. Vanaf de tweede helft van 2018 moet de optische vingerafdrukscanner op grote schaal worden geproduceerd. Met deze scanner kan de gebruiker het toestel ontgrendelen door zijn of haar vinger op het beeldscherm te plaatsen.

Galaxy Note 9

De vingerafdrukscanner op de achterkant van een grote smartphone zoals de Galaxy S8 Plus is niet optimaal. Een vingerafdrukscanner verwerkt onder het scherm klinkt dan ook een stuk beter. Naar verluidt brengt Samsung de geïntegreerde vingerafdrukscanner nog niet naar de Galaxy S9. De Galaxy Note 9 moet het eerste toestel worden met deze scanner verwerkt onder het scherm. Wat de volgende Note verder te bieden heeft, zal volgend jaar duidelijk worden. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden