Vergelijk 2.719.617 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'T-Mobile biedt snelste mobiele netwerk van Nederland'

Nieuws 'T-Mobile biedt snelste mobiele netwerk van Nederland'
Door ,

De provider T-Mobile heeft volgens Ookla het snelste mobiele netwerk van Nederland. Naast de betrouwbaarheid van het netwerk is ook snelheid belangrijk voor iedereen met een smartphone die buiten de deur data wenst te gebruiken.

Een actieve internetverbinding op je smartphone is vandaag de dag onmisbaar. Berichten sturen doen we tegenwoordig met apps zoals WhatsApp, maar ook het bekijken van bijvoorbeeld Instagram Stories van vrienden staat voor veel mensen op het dagelijkse takenlijstje. Zeker bij het bekijken van video's komt een snelle internetverbinding goed van pas. T-Mobile heeft het snelste mobiele netwerk van Nederland.

 

Speedtest by Ookla

App name
 
Nieuws

Gebruik Speedtest om eenvoudig met één tik een verbinding te testen in minder dan 30 seconden - overal nauwkeurig dankzij ons wereldwijde netwerk.

- Ontdek je downloadsnelheid, uploadsnelheid en Ping 
- Real-time grafieken tonen de consistentie van de aansluiting

Play Store App Store

Deze conclusie is getrokken door Ookla van de website speedtest.net. Het bedrijf biedt de bovenstaande app aan die in de snelheid van je mobiele netwerk meet en deze meetgegeven vervolgens opslaat in een databank. Het bedrijf voelde snelheidstesten uitgevoerd op zowel iOS- als Android-toestellen aan de tand en concludeerde vervolgens dat T-Mobile de snelste aanbieder in Nederland is. Het gaat om meetgegevens uit de afgelopen twee kwartalen.

speedtest

Testen

Deze meetgegevens zijn afkomstig van maar liefst 367.647 uitgevoerde speedtests. De gemiddelde downloadsnelheid van 65,06 Mbps en uploadsnelheid van 17,50 Mbps resulteert voor T-Mobile in 59,80 punten. De tweede plaats op het lijstje is voor KPN Mobile, daarna volgt Tele2 en als vierde staat Vodafone, die zijn gebruikers volgens de meetgegevens van Ookla lagere snelheden te bieden heeft. T-Mobile zegt verder klaar te zijn voor de toekomst, waarin we nog meer data en snelheid nodig hebben.

Hoe snel is jouw mobiele netwerk?

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden