Vergelijk 2.719.617 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Fabrikanten van Android-smartphones komen met eigen variant Face ID'

Nieuws 'Fabrikanten van Android-smartphones komen met eigen variant Face ID'
Door ,

Apple introduceerde afgelopen maand de iPhone X, welke gebruik maakt van Apple's Face ID. Android-fabrikanten gaan volgens analist Ming-Chi Kuo ook inzetten op deze techniek.

Fabrikanten zoals Apple en Samsung hebben dit jaar geprobeerd om de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm van smartphones te verwerken. Qualcomm introduceerde eerder dit jaar een scanner die vingerafdrukken door dunne OLED-beeldschermen kan scannen, maar de techniek zou nog niet geschikt zijn om op grote schaal toe te passen. Apple presenteerde afgelopen maand een alternatief voor de scanner, namelijk Face ID.

Android-fabrikanten werken aan een vergelijkbare technologie. Dat meent Ming-Chi Kuo, de bekende analist van KGI Securities die regelmatig nieuws over iPhones heeft. Hij meent dat consumenten de 3D-scan van het gezicht als een upgrade zien. Fabrikanten die de techniek in hun Android-toestel kunnen verwerken zullen volgens de analist betere verkoopcijfers realiseren. De 3D-scanner voegt verder leuke effecten toe voor bijvoorbeeld video's en apps zoals Snapchat.

Animoji

Met de techniek kunnen iPhone X-gebruikers onder andere geanimeerde emoji maken, ook wel bekend als animoji. Het ontgrendelen van de smartphone plus deze toepassing van de techniek is dan ook zeker interessant voor Android-fabrikanten. Sony introduceerde eind augustus al de Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact, welke beide een 3D-scanner voor onder andere geanimeerde emojis meekrijgen.

De vingerafdrukscanner verwerkt onder het scherm staat naar verluidt nog steeds op de planning. Naar verwachting gaan we deze als eerste in de Galaxy S9 zien. Samsung werkt nauw samen met Qualcomm en is tevens verantwoordelijk voor een zijn eigen onderdelen zoals het beeldscherm van zijn smartphones. De Galaxy S9 wordt begin volgend jaar geïntroduceerd.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden