Vergelijk 2.803.876 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft bevestigt einde Windows Phone

Nieuws Microsoft bevestigt einde Windows Phone
Door ,

Na Windows 8.1 Phone gaat ook de stekker uit Windows 10 Mobile. Joe Belfiore tweette dat Microsoft het OS voorlopig nog wel ondersteunt, maar niet aan nieuwe features of hardware werkt.

De uitgever van Windows, beter bekend als Microsoft, trok in juli al de stekker uit Windows Phone 8.1. Binnenkort lijkt het ook tijd te zijn om een punt achter Windows 10 Mobile te zetten. Joe Belfiore, hoofd van Microsoft's tak voor het mobiele besturingssysteem Windows Phone, stuurde een aantal tweets in de wereld die duidelijk maken dat Microsoft het OS niet voortzet.

Joe Belfiore

De Amerikaanse ontwikkelaar blijft Windows 10 Mobile voorlopig nog wel ondersteunen. Nieuwe hardware en features worden echter uitgesloten. Volgens Belfiore heeft Microsoft zijn uiterste best gedaan om Windows 10 Mobile op de kaart te zetten. Het gebrek aan ondersteuning van ontwikkelaars en partners om mee samen te werken heeft het mobiele besturingssysteem uiteindelijk de das om gedaan. Ook het teruglopende aantal gebruikers heeft bijgedragen aan het stopzetten.

Desktop

Het merendeel van desktopsystemen draait wereldwijd op een recente Windows-versie. Microsoft gaat voor mobiele systemen geen nieuw OS ontwikkelen, maar gaat zich wel richten op een betere communicatie tussen mobiele apparaten en desktops. Binnenkort komt de Edge-browser bekend van Windows 10 naar Android en iOS. Wanneer Microsoft definitief stopt met omkijken naar Windows 10 Mobile is momenteel niet duidelijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden