Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Oreo-update Huawei Mate 9 bijna klaar

Nieuws Android Oreo-update Huawei Mate 9 bijna klaar
Door ,

De Huawei Mate 9 heeft al bijna een opvolger, maar de update komt er nu ook aan. Een update naar Android 8.0 Oreo en EMUI 6 is in aantocht, want de bèta is nu uitgelekt.

De Huawei Mate 9 is zoals het er nu naar uitziet een van de eerste Huawei-toestellen die een update naar Android 8.0 Oreo gaat krijgen. Het was reeds bekend dat Huawei de update aan het testen was, maar nu is er ook een beta uitgelekt. Dat betekent dat Huawei al vergevorderd is in het ontwikkelen van de software. De eigen EMUI-skin is toe aan versienummer 6 en lijkt vooral functionaliteit toe te voegen.

Oreo-update

In screenshots van een avontuurlijke Mate 9-gebruiker die de beta alvast heeft geïnstalleerd, is te zien dat Huawei het een en ander heeft toegevoegd. Zo is het nu mogelijk het scherm van de Mate 9 in een lagere resolutie in te stellen. Dat spaart batterij, maar je levert er natuurlijk wel pixels voor in. Een andere optie die lijkt te zijn toegevoegd, is de mogelijkheid de navigatieknoppen onderaan te verbergen.

Hoe lang het nog gaat duren voordat de update naar Oreo wordt uitgerold voor de Huawei Mate 9. We kunnen ons zo voorstellen dat Huawei daarmee wil wachten tot het de Mate 10 heeft geïntroduceerd op 16 oktober. Op die manier is de Mate 10 immers het eerste Huawei-toestel met Android 8.0 Oreo. Het blijft speculeren, maar lang zal het gezien het uitlekken van de beta in ieder geval niet meer duren.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden