Vergelijk 2.719.617 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG registreert KROMAX en EPIK processor merknamen

Nieuws LG registreert KROMAX en EPIK processor merknamen
Door ,

Recent ingediende merknaamregistraties verklappen mogelijk twee nieuwe eigen processoren uit de keuken van LG: KROMAX en EPIK.

Hoewel LG in het verleden al eigen processoren ontwikkelde, de Nuclun soc's, bleef het recent stil aan dit front. Echter, een paar dagen geleden heeft de fabrikant bij de European Intellectual Property Office twee opvallende aanvragen ingediend, voor de merknamen 'LG KROMAX processor' en 'LG EPIK processor'.

Beide aanvragen (hier en hier) hebben als weinig verhullende omschrijving 'Chips [integrated circuits]; Multiprocessor chips', en wijzen dus mogelijk op de komst van nieuwe soc's van de Zuid-Koreaanse electronicagigant zelf. Technische details worden in een trademarkregistratie logischerwijs niet gegeven, waardoor we verder niks te weten te komen over de bij de namen behorende chips.

Eigen processoren zouden LG kunnen helpen om zich in de toekomst staande te houden tegen fabrkanten als Samsung en Huawei. Beide hebben snelle eigen soc's, en kunnen zich daarmee onderscheiden van andere toestelbouwers. De huidige merknaamregistraties laten zien dat LG aardig op weg is met haar nieuwe soc's. Echter, of en wanneer we ze in een smartphone zullen aantreffen laat zich verder niet voorspellen.

lg epiklg kromax

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden