Vergelijk 2.487.595 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo stopt met eigen merk in Benelux

Nieuws Lenovo stopt met eigen merk in Benelux
Door ,

Lenovo brengt geen telefoons meer uit onder zijn eigen naam in de Benelux. Voortaan gaat het verder met alleen de Moto-lijn. Dat betekent dat een aantal Lenovo-toestellen geen opvolger zal krijgen.

Het lijkt erop dat Lenovo niet meer zijn eigen merk in de Benelux gaat voeren. De Lenovo-telefoons waren sowieso al redelijk dun gezaaid, maar nu heeft het bedrijf toegegeven dat het zijn eigen toestellen zal laten varen in de Benelux. Voortaan voert Lenovo alleen nog de Moto-lijn die het enige tijd geleden van Google overkocht, die het op zijn beurt weer van Motorola had overgenomen.

Geen nieuwe Lenovo's

Dat betekent dat er dus geen opvolger komt van een aantal interessante Lenovo-toestellen, zoals de Lenovo B, de Lenovo K6 en de Kenovo P2. Vooral die laatste viel op door zijn enorme batterij. De Lenovo B was een erg goedkoop toestel, dat toch nog een redelijke kwaliteit wist te handhaven. In diezelfde categorie heeft Lenovo echter ook de vrijwel gelijk geprijsde Moto E4, dus deze interne concurrentie wordt met dit besluit wel opgeheven.

Al met al is het geen groot verlies voor de Nederlandse markt, maar desalniettemin jammer. De echte Lenovo-liefhebbers kunnen natuurlijk altijd een toestel importeren uit China. De Moto-lijn, die ongetwijfeld succesvoller was dan de Lenovo's, blijft gewoon bestaan.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden