Vergelijk 2.719.606 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste blockchain-smartphone in ontwikkeling

Nieuws Eerste blockchain-smartphone in ontwikkeling
Door ,

Sirin Labs werkt aan de Finney, een smartphone die in grotere aantallen een onafhankelijk blockchain-netwerk zal vormen. Volgende maand organiseert het bedrijf een zogenaamde crowdsale.

Sirin Labs, het bedrijf dat eerder aan de veilige high-end-smartphone Solarin met een prijskaartje van maar liefst 14.000 dollar werkte, begint nu met een ander project. Het gaat om een smartphone met de naam Finney, welke zich moet lenen aan het veilig bewaren van cryptocurrency. Finney-toestellen moeten volgens het bedrijf een onafhankelijk blockchain-netwerk vormen. 

FINNEY

De smartphone mikt exclusief op het gebruik van zogenaamde SRN-tokens. Alleen bezitters van deze tokens kunnen daarom de aankomende Finney aanschaffen. Sirin Labs is van plan om de smartphone zijn eigen OS mee te geven, dat speciaal is ontworpen voor Bloackchain-applicaties. Het toestel moet een prijskaartje van omgerekend 849 euro krijgen. Volgende maand organiseert Sirin Labs een evenement om de smartphone te promoten.

Specificaties

De Finney moet een 5,2 inch QHD-beeldscherm en 256 GB opslaggeheugen meekrijgen. Verder staan een 16-megapixelcamera en een 12-megapixel selfiecamera op het programma. De smartphone zet hoog in op veiligheid; het moet dan ook enorm veel moeite kosten om het toestel en gegevens daarop te kraken. De zogenaamde crypto-community is nog niet zo groot. Of de smartphone aanslaat is dan ook maar de vraag. De interesse in cryptocurrency is in het afgelopen jaar wel flink gestegen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden