Vergelijk 2.509.834 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Zenfone 5 verschijnt maart 2018'

Nieuws 'Zenfone 5 verschijnt maart 2018'
Door ,

Het gaat goed met de smartphonetak van Asus. Dat blijkt uit een interview met de directeur van de Taiwanese fabrikant. Asus onthult mogelijk begin volgend jaar al een Zenfone 5-serie.

Asus maakt al langer smartphones en verkoopt deze sinds dit jaar ook in Nederland. De Taiwanese fabrikant  presenteerde afgelopen maand zijn Asus Zenfone 4-toestellen. Toestellen uit deze lijn zijn al beschikbaar als pre-order maar zijn nog niet uit voorraad leverbaar. Toch lijkt Asus nu al toe te werken naar een Asus Zenfone 5. Zo blijkt uit een interview van Digitimes.

Jerry Shen, directeur van Asus, maakte aan een redacteur van onze bron bekend dat de Zenfone 5 mogelijk in maart 2018 wordt onthuld. Dat is ongeveer een half jaar na de onthulling van de Zenfone 4-toestellen. Shen zegt dat de verkoop van de Zenfone 3-toestellen goed loopt in Europa en verwacht dat de Zenfone 4-toestellen deze resultaten zullen voortzetten. Vanaf het derde kwartaal van 2018 ziet de directeur de smartphonetak van Asus winstgevend worden.

Zenfone 4

Afgelopen maand verschenen de Zenfone 4-toestellen in beeld. Het gaat om meerdere smartphones, waarvan de Zenfone 4, Zenfone 4 Selfie, Zenfone 4 Selfie Pro en Zenfone 4 Max naar Nederland komen. Asus mikt op het instap- en middensegment van de smartphonemarkt. Shen meent dan ook dat Google's investering in een deel van HTC weinig invloed zal hebben op de marktpositie van Asus. Google maakt namelijk vlaggenschepen en gaat volgende maand de Pixel 2-toestellen onthullen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden