Vergelijk 2.697.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Moto G4 Plus krijgt toch update naar Android 8.0 Oreo

Nieuws Moto G4 Plus krijgt toch update naar Android 8.0 Oreo
Door ,

De Chinese smartphonemaker Lenovo, uitgever van smartphones met de merknaam Motorola, belooft dat de Moto G4 Plus toch een update naar Android 8.0 Oreo krijgt. Eerder bleek promotiemateriaal te zijn aangepast.

Foutieve interne communicatie of het goedpraten van wat anders had kunnen resulteren in een schandaal. Wat de reden is weten we niet. Lenovo, de uitgever van smartphones met de merknaam Motorola, voegde de Moto G4 en zijn grote broer niet toe aan een lijst met Moto-toestellen die een update krijgen naar de nieuwe versie van Android 8.0 Oreo. Dat terwijl de Chinese smartphonemaker eerder beloofde in ieder geval de G4 Plus in de toekomst van een update te voorzien.

Moto promise

Aangepast promotiemateriaal van de Moto G4 Plus.

Toch krijgen gebruikers van de Moto G4 Plus binnenkort een update naar de nieuwste Android-versie. Dat geldt alleen voor de Plus-variant van de Moto G4-serie. Volgens Lenovo, of gewoon Motorola, gaat het om een foutje. Een update voor de G4 Plus stond niet op de planning, maar Lenovo wil toch graag zijn gemaakte belofte nakomen. 

Eén grote update

Het bedrijf benadrukte dat toestellen uit de Moto G-lijn na uitgave maar één update krijgen naar een volgende Android-versie. De Moto G4-lijn kwam naar de markt met Android 6.0 Marshmallow en heeft ondertussen een update ontvangen naar Android 7.0 Nougat. De Moto G4 Plus wordt nu dan ook als uitzondering bestempeld. Toestellen uit de Moto G5-lijn kunnen eveneens rekenen op één update naar de nieuwste Android-versie. Wanneer de update beschikbaar komt, is niet bekend.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden