Vergelijk 4.173.977 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo laat Moto G4-gebruikers in de steek

Nieuws Lenovo laat Moto G4-gebruikers in de steek
Door ,

Lenovo, eigenaar van Motorola, beloofde eerder dat de Moto G4 en Moto G4 Plus een update naar Android 8.0 Oreo konden verwachten. De Chinese smartphonemaker blijkt deze belofte nu liever te vergeten.

Afgelopen week onthulde Lenovo een lijst met Moto-toestellen die een update naar de nieuwste versie van Android 8.0 Oreo kunnen verwachten. De Moto G4 en zijn grote broer, de Moto G4 Plus, staan echter niet op deze lijst. Beide toestellen zijn ondertussen opgevolgd door de Moto G5 en de Moto G5 Plus en zijn inmiddels dan ook 1,5 jaar oud. Toch beloofde Lenovo eerder dat beide Moto G4-toestellen een update naar de nieuwste Android-versie konden verwachten.

Moto promise

De Chinese smartphonemaker die de teugels in handen heeft van de merknaam Motorola, heeft nu alle verwijzingen naar en berichten van de update gewist. De bovenstaande posters laten zien dat Lenovo zijn belofte niet na wenst te komen. Aan de linkerkant lezen we een update naar Android N en O, waarvan O beter bekend staat als Android 8.0 Oreo. De rechterposter, welke de vervanging is voor de oude poster , verwijst alleen naar Android N, oftewel Android 7.0 of 7.1 Nougat.

Motorola

Moto-toestellen uitgegeven door Lenovo krijgen niet de snelle updates als dat Moto-toestellen kregen onder de vlag van Google, de vorige eigenaar van Motorola. Hoewel dat te verantwoorden is, gaat het niet nakomen van eerder gemaakte beloften slecht door de beugel. Gebruikers van de Moto G4 en Moto G4 Plus zullen dan ook teleurgesteld zijn. Lenovo lijkt geen problemen te hebben met het maken van valse beloften voor toestellen met de merknaam Motorola. De fabrikant heeft nog niet op het verwijt gereageerd.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden