Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo onthult lijst met Moto-toestellen die Android 8.0 Oreo krijgen

Nieuws Lenovo onthult lijst met Moto-toestellen die Android 8.0 Oreo krijgen
Door ,

Google onthulde afgelopen maand Android 8.0 Oreo. Lenovo, de uitgever van smartphones met merknaam Motorola, maakt nu bekend welke Moto-toestellen toegang tot de nieuwste Android-versie krijgen.

Lenovo onthulde eerder dit jaar een aantal smartphones uit de Moto-lijn. De nieuwe collectie bestaat voornamelijk uit toestellen die zich in de middenklasse plaatsen. Google presenteerde afgelopen maand zijn nieuwe versie van Android 8.0 Oreo en de Chinese smartphonemaker maakt nu bekend welke van zijn Moto-toestellen een update naar de nieuwste Android-versie kunnen verwachten. Recent onthulde budgettoestellen vallen buiten de boot.

Android 8.0 Oreo

Vanaf dit najaar kunnen gebruikers van bovenstaande toestellen rekenen op een update naar Android 8.0 Oreo. Het nieuwe besturingssysteem garandeert een langere gebruiksduur van de smartphone op een enkele lading en brengt nieuwe functies zoals de Picture in Picture-modus naar de Moto-toestellen. Dankzij Google Play Protect wordt het gebruik van de smartphone en de daarop geïnstalleerde apps nog veiliger.

Lang niet alle uitgegeven Moto-toestellen krijgen de update. Oudere toestellen, zoals de Moto G4 en Moto G4 Plus krijgen geen toegang tot Oreo. Deze smartphones kwamen halverwege 2016 naar de markt. Ook gebruikers van nieuwe Moto-toestellen zoals de Moto E4 en Moto E4 Plus hoeven niet te rekenen op de nieuwste Android-versie. De Moto E4-toestellen kwamen drie maanden geleden naar de winkels.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden