Vergelijk 2.436.434 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X officieel aangekondigd

Nieuws iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X officieel aangekondigd
Door ,

We kijken er al een paar maanden naar uit maar nu zijn ze dan eindelijk officieel onthuld; de Apple iPhone's van 2017. De paradepaardjes van de Amerikaanse electronicagigant zijn zojuist aangekondigd in het Steve Jobs Theater.

De geruchten stapelen zich al maanden op en ook zijn er al verschillende (nep)afbeeldingen van de nieuwe iPhone's verschenen. Aan al die geruchten en neppe renders komt nu een einde. Apple heeft in San Francisco drie toestellen onthuld die helaas niet radicaal verschillen van de vorige reeks iPhone's. Wel is de voorkant van de toestellen onder handen genomen, ze hebben namelijk stereo speakers. Onder de nieuwe toestellen zitten de opvolger van de iPhone 7 en Apples klapstuk om het 10-jarige jubileum van de iPhone te vieren.

De iPhone's

Als eerste is er de iPhone 8. Dit toestel is de directe opvolger van de iPhone 7 en moet Apples nieuwe koploper worden. Het toestel is aan de voorkant niet volledig be-scherm-d. Dat wil zeggen het scherm nog steeds omringd wordt door forse randen. Dat scherm heeft een diagonaal van 4,7-inch en daardoor past het toestel nog steeds in je broekzak. Daarnaast heeft het toestel de vertrouwde 'Home-knop', iets wat we keer op keer terug hebben zien komen in voorgaande iPhone's. De iPhone 8 heeft een nieuwe 12-megapixelcamera met vernieuwde en krachtige beeldverwerkingssoftware om mooie plaatjes te schieten.

Dan is er de iPhone 8 Plus. Deze smartphone heeft uiteraard veel gemeen met de iPhone 8 en het grootste verschil is het formaat, voornamelijk door de omvang van het scherm. Het scherm van de iPhone 8 Plus heeft een schermdiagonaal van 5,5-inch en daarmee is het toestel te groot voor sommige broekzakken, maar past het nog wel in hand- en aktetassen. De iPhone 8 Plus beschikt over dezelfde razendsnelle A11-processor als de iPhone 8. Het toestel kan daarmee alles aan aan wat het voor de voeten krijgt. De iPhone 8 Plus krijgt bovendien een dubbele 12-megapixelcamera op de achterkant.

Als klap op de vuurpijl presenteerde Apple de iPhone X. Met dit toestel viert Apple dat het tien jaar geleden de eerste iPhone presenteerde; de 'X' staat hierbij voor het Romeinse cijfer 10. De iPhone X krijgt een heus voorkantvullend 5,8 inch-scherm, met uitzondering van de selfiecamera en speaker aan de bovenkant van het toestel. Dit scherm wordt Super Retina genoemd en krijgt een resolutie van 1135 bij 2436 pixels. Op de achterkant van het toestel komt er een dubbele camera die gescheiden wordt door de flitser. Het ziet er in ieder geval beeldschoon uit.

Prijs en beschikbaarheid

Dat Apples iPhone's naar Nederland komen wisten we eigenlijk al, maar we wisten nog niet wanneer dit zou gebeuren. Zoals het er nu uitziet komen alledrie de iPhones in oktober naar Nederland. Als je nu al weet dat je er eentje wil hebben kun je de toestellen binnenkort pre-orderen. De iPhone's komen zoals altijd in varianten met verschillende hoeveelheden opslaggeheugen. De goedkoopste variant van ieder toestel komt met 64GB opslaggeheugen. De prijzen van de toestellen zullen we aangeven zodra deze bekend zijn. De Amerikaanse adviesprijzen zijn in ieder geval 699 dollar voor de iPhone 8 en 799 dollar voor de iPhone 8 Plus, de iPhone X krijgt een adviesprijs van 999 dollar. Ook komt de iPhone X later naar Nederland dan de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Apple iPhone X beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 42,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 46,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 44,00 € 168,00 Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,00 € 188,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 206,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 52,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone X aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden