Vergelijk 2.683.659 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Holografisch scherm op RED-smartphone ziet er zo uit

Nieuws Holografisch scherm op RED-smartphone ziet er zo uit
Door ,

De RED Hydrogen krijgt een holografisch scherm, maar tot voor kort wisten we niet precies hoe dat zou werken. Nu is er een video, die een korte indruk geeft van wat we precies kunnen verwachten.

De drie prototypes die RED enige tijd geleden introduceerde, moesten mensen overtuigen dat camerafabrikant RED ook op het gebied van smartphones recht van spreken had. En eerlijk is eerlijk: dat eerste prototype zag er echt goed uit. Met een kevlar behuizing had het in ieder geval iets waar veel smartphonebezitters nu om verlegen zitten: stevigheid.

Holografisch beeldscherm

Er is echter nog een feature die de aandacht trekt bij de Hydrogen One, zoals RED het toestel noemt. Dat is namelijk het scherm, dat volgens RED een holografisch scherm is. Hoe dat precies werkt, valt niet makkelijk uit te leggen. Het beste is misschien nog wel dat het lijkt alsof de beelden uit je scherm 'opstaan'. Een conceptvideo van een tijdje geleden geeft een indruk wat daarmee bedoeld wordt.

Dit soort schermen vind je momenteel nog niet op smartphones. Hoe goed de technologie in de praktijk werkt, valt nog te bezien. Veel is er nog niet over bekend, en het zal qua functionaliteit ook ernstig afhangen van de ondersteuning van softwarebouwers. Vergelijk het met Force Touch op de iPhone; als niemand er op inspeelt, heeft de feature ook weinig meerwaarde.

Als het wel werkt, heeft het natuurlijk veel potentie. Mocht RED het succesvol implementeren, zal het natuurlijk niet lang duren voordat de concurrerende fabrikanten ermee aan de slag zullen gaan. Al met al dus een interessante ontwikkeling, maar wel eentje die we moeten zien voordat we het geloven.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden