Vergelijk 2.831.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alle Nokia-toestellen van HMD Global krijgen update naar Android 8.0 Oreo

Nieuws Alle Nokia-toestellen van HMD Global krijgen update naar Android 8.0 Oreo
Door ,

Nokia voorziet uitgegeven toestellen binnenkort van een update naar de nieuwste Android-versie. Het gaat om de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en recent gepresenteerde Nokia 8. Wanneer is nog niet duidelijk.

Wij van GSMinfo.nl wisten het al. Afgelopen maand schreven we dan ook over de Nokia 3, die net als zijn grotere broers kan rekenen op een update naar de nieuwste Android-versie. Google onthulde afgelopen maand Android 8.0 Oreo met een aantal nieuwe functies. De Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en onlangs gepresenteerde Nokia 8 kunnen alle vier rekenen op het nieuwe OS.

Juho Sarvikas maakte het afgelopen maand al duidelijk. Deze week laat hij er dan ook geen twijfel over bestaan; in een tweet schrijft hij dat alle Nokia-toestellen de Android 8-update tegemoet kunnen zien. Tegelijkertijd maakt de topman van HDM Global niet duidelijk wanneer de smartphones de update kunnen verwachten. We hopen dat dit voor het einde van dit jaar gebeurt. Nokia-toestellen draaien een zo goed als ‘kale’ Android-versie, wat een snelle update waarschijnlijk maakt.

Belofte

HMD Global, of gewoon Nokia, beloofde begin dit jaar dat uitgegeven Nokia-toestellen snel kunnen rekenen op software-updates. De Finse smartphonefabrikant houdt zich tot nu toe aan zijn woord. Zelfs de Nokia 3 die momenteel vanaf 147 euro over de toonbank gaat, kan rekenen op een update naar Android 8.0 Oreo. Daar kunnen concurrent nog wat van leren.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden