Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei legt naam en logo eigen betaaldienst vast in Europa

Nieuws Huawei legt naam en logo eigen betaaldienst vast in Europa
Door ,

In China bestaat Huawei Pay al langer. Nu heeft de fabrikant de naam van de dienst, en het logo, ook in Europa laten vastleggen.

Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay: iedere zelfrespecterende mobiele fabrikant heeft een eigen mobiel betaalsysteem. Ook Huawei lanceerde vorig jaar in haar thuisland China Huawei Pay. Bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) heeft het bedrijf nu de naam Huawei Pay en het logo laten vastleggen.Dit kan erop wijzen dat het bedrijf plannen heeft om Huawei Pay in de toekomst ook buiten China, in Europa, uit te rollen.

Toch gaan we er nog niet vanuit dat Huawei de dienst tegelijk met, bijvoorbeeld, de aankomende Mate 10 zal lanceren. Tenslotte heeft het aanbieden van een betaaldienst meer voeten in de aarde dan alleen het uitbrengen van een app op een nieuwe smartphone. Zelfs in China werd dienst aanvankelijk door een beperkt aantal banken ondersteund.

De aanvraag voor bescherming van het merk in Europa werd gisteren ingediend bij de EUIPO (PDF), en heeft betrekking op computer software en op financiële diensten.

Huawei pay logo

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden