Vergelijk 3.488.936 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel kondigt vier nieuwe smartphones aan

Nieuws Alcatel kondigt vier nieuwe smartphones aan
Door ,

De Franse fabrikant Alcatel verraste met niet één nieuw toestel maaar vier op de IFA-beurs in Berlijn. De Alcatel A7, A7 XL, Idol 5 en Idol 5S kregen het eerste licht te zien.

Alcatel staat te boek als leverancier van de wat betaalbaardere smartphones die toch behoorlijk wat kunnen en steevast voorzien zijn van een flitser aan de voorkant van het toestel. Denk hierbij aan toestelen als de Alcatel Shine Lite en de Alcatel Idol 4S. Waar we meestal wel wat kunnen over smartphones voordat deze worden aangekondigd weet Alcatel de toestellen doorgaans dicht bij de borst te houden.

Dit keer wisten we al vrij goed wat we konden verwachten van Alcatel op de IFA. Althans, dat dachten we. Alcatel heeft ons verbaasd met de toestellen die ze hebben aangekondigd. De grootste verrassing komt hierbij niet doordat de hardware enorm krachtig is maar door de premium uitstraling die de toestellen hebben. Het gaat om maar liefst vier toestellen, ieder met hun eigen elan. We bespreken meteen maar even wat de toestellen bieden.

Alcatel Idol 5 en 5S

De Alcatel Idol 5 en Idol 5S zijn de directe opvolgers van de Alcatel Idol 4 en Idol 4S. Dit zie je echter alleen nog terug in de speakers aan de boven en onderkant van de Idol 5S. Beide toestellen bestaan uit een mix van glas en metaal. Ze zijn beiden voorzien van een harde metalen achterkant waardoor ze stevig aanvoelen en bovendien goed beschermd zijn. Aan de voorkant van de Idol 5 is er nagenoeg alleen maar glas zichtbaar terwijl er bij de Idol 5S een metalen rand uitsteekt waarin de speakers zich bevinden. Meer over deze toestellen lees je op de toestelpagina's van de Idol 5 en Idol 5S. Hieronder zie je overigens de Idol 5.

Alcatel Idol 5

Alcatel A7 en A7 XL

Dan zijn we aanbeland bij het tweede setje: de Alcatel A7 en A7 XL. Als je puur op specificaties let dan bieden deze toestellen je een interessant spelletje 'zoek de verschillen'. De enige verschillen wat dat betreft zijn de omvang van het scherm en de hoeveelheid camera's die de toestellen hebben. De Alcatel A7 heeft een 5.5-inch scherm en de XL heeft, uiteraard, een groter scherm van 6 inch. Waar de Alcatel A7 XL over twee camera's beschikt moet de A7 het met ééntje minder doen. De A7 XL heeft naast eeen groter scherm ook minder randen naast het beeldscherm en dat zorgt voor een mooi aangezicht. De verdere details van de Alcatel A7 en de Alcatel A7 XL lees je op hun toestelpagina's. Dan hebben we hier nog een plaatje van de spetterende A7 XL.

Alcatel A7 XL

Prijs en beschikbaarheid

We hoeven gelukkig niet zo lang op de Alcatels te wachten. De Alcatel Idol 5, Idol 5S en A7 kunnen we al in oktober tegemoet zien. De Alcatel A7 XL laat iets langer op zich wachten, deze zien we in de loop van november verschijnen. Uiteraard krijgen deze telefoons niet allemaal dezelfde prijskaartjes. De Alcatel Idol 5 komt op de markt voor 239 euro en de Alcatel Idol 5S voor 399 euro. De adviesprijs voor de Alcatel A7 XL komt op 279 euro te liggen terwijl we de Alcatel A7 voor 229 euro in de winkels tegen zullen komen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden