Vergelijk 1.990.649 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google presenteert Android 8.0 Oreo

Nieuws Google presenteert Android 8.0 Oreo
Door ,

Na Android 7.1 Nougat is het tijd voor een nieuwe Android-versie. Dit jaar krijgt Android 8.0 de naam Oreo mee. Het besturingssysteem komt binnenkort beschikbaar voor onder andere Nexus- en Pixel-toestellen.

Google heeft zoals verwacht gisteren zijn nieuwste Android-versie onthuld. Het gaat om Android 8.0 Oreo; de naam Orellete stond niet op het programma. Na een eerdere samenwerking met Nestlé gaat Google nu met Mondelez in zee voor het gebruik van de merknaam Oreo.

Gebruikers van onder andere de Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL en gebruikers die zich hebben aangemeld voor het Android-bètaprogramma krijgen als eerste toegang tot de nieuwe Android-versie. Voor deze groep gebruikers komt Android 8.0 Oreo binnenkort beschikbaar.

Android 8.0 Oreo

Fabrikanten zoals General Mobile, HMD Global, Huawei, HTC, LG, Lenovo, Samsung en Sony gaan vanaf eind dit jaar met de nieuwste versie van Android aan de slag. Uiteindelijk zullen provider de nieuwe Android-versie nog een keer grondig testen voordat gebruikers ermee aan de slag kunnen.

Android 8.0 Oreo

Google’s nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem krijgt onder andere de Picture-in-Picture-modus, vernieuwde notificaties en een set nieuwe emoji’s mee. Daarnaast gaan smartphones met de nieuwste Android-versie nog langer mee op een enkele batterijlading en krijgen toestellen standaard Google Play Protect mee. Naast veiliger moet Oreo sneller presteren. Wij van GSMinfo.nl kijken binnenkort kritisch naar Android 8.0 Oreo en de nieuwe functies van het OS.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden