Vergelijk 2.804.229 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Snapchat in zwaar weer'

Nieuws 'Snapchat in zwaar weer'
Door ,

Snap presenteerde eerder vandaag zijn kwartaalcijfers van Q2 2017. De resultaten vallen tegen en de waarde van Snap Inc daalt flink.

Snapchat maakte vandaag zijn kwartaalcijfers van het tweede kwartaal bekend. Het sociale netwerk heeft 7,3 miljoen nieuwe gebruikers die dagelijks actief zijn gewonnen in de afgelopen maanden. Die groei is echter niet zo snel als dat investeerders hadden gehoopt. Aandelen van Snapchat daalden na het aankondigen van deze cijfers daarom met meer dan 11 procent.

Met 173 miljoen actieve gebruikers is Snapchat waarschijnlijk net wat groter dan Twitter, maar blijft ver achter sociale netwerken zoals Instagram en Facebook. Een feature van Instagram, Instagram Stories, telt zelfs meer gebruikers dan Snapchat. Verder heeft Snapchat dit jaar meer geld uitgegeven; er is meer geld per gebruiker besteed dan afgelopen jaar. Sociale netwerken halen inkomsten uit onder andere advertenties. Google en Facebook beschikken over honderden miljoenen gebruikers en hebben dan ook geen problemen om zich draaiende te houden.

Snapchat

De oprichters Evan Spiegel en Bobby Murphy hebben nog steeds vertrouwen in hun sociale netwerk. Het bedrijf heeft afgelopen kwartaal 5,4 miljoen dollar omzet uit andere bronnen gehaald, waaronder de verkoop van de Spectacles; een zonnebril met ingebouwde camera. Verder heeft Snapchat er de afgelopen tijd een aantal nieuwe functies bij gekregen zoals de Snap Map en het delen van snaps zonder tijdslimiet. Hoe denk jij over de toekomst van Snapchat?

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden