Vergelijk 2.683.659 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG Q6

Nieuws Hands-on: LG Q6
Door ,

Bijna een maand geleden kwam LG met de aankondiging van een goedkoper alternatief voor de LG G6, het meest recente vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Nu is dat toestel er dan: de LG Q6. Vanmorgen kregen we het toestel in onze handen.

De LG G6 hebben we eerder aan de tand gevoeld en we waren er niet ontevreden over. Het scherm was toch wel de hoofdattractie van de G6 maar niet iedereen had behoefte aan de machtige Snapdragon 821-processor of het prijskaartje. Voor die mensen komt LG met de LG Q6 en als je het snel leest zie je niet eens dat het om een ander toestel gaat. De Q6 heeft een bijzondere 2:1 beeldverhouding die ook terug te vinden is op de LG G6 en, ongeveer, op de Samsung Galaxy S8.

Beeld voorop

Het FullVision-display, inclusief bijzondere beeldverhouding, ziet er gelikt uit. Het scherm heeft een Full HD-resolutie met 1080 bij 2160 pixels. Al deze pixels bevinden zich in de schermdiagonaal van 5,5 inch en op het eerste gezicht ziet dit er verdomd scherp uit. Het scherm is niet megahelder waardoor het buiten niet altijd even makkelijk is om te lezen wat er op het scherm staat. De randen van het scherm komen dicht in de buurt van de rand van het toestel, dat wil zeggen dat het beeldscherm bijna de gehele voorkant van het toestel vult. Deze uitstraling bevalt ons wel en we zien deze trend ook bij veel andere fabrikanten, wat betekent dat we nog meer gaan genieten.

LG Q6

De Q6 ziet er strak uit en voelt degelijk aan. Het toestel voelt een beetje aan als de LG G6 en hij ligt ook net zo fijn in de hand. Aan de achterkant is de camera te vinden en ook een multimedia speaker die puur voor het geluid bij filmpjes en muziek is bedoeld. In eerste instantie dachten we dat dit een aansluiting was voor een keycord en als er geen geluid uit zou komen zouden we daar ook nog steeds in geloven. De achterkant van het toestel is overigens wel zeer ontvankelijk voor onze vingerafdrukken.

Conclusie

Het toestel ziet er goed uit en tot nu toe is het een veelbelovende smartphone. We kunnen haast niet wachten om met het toestel aan de slag te gaan. Als je, net als wij, staat te trappelen om de LG Q6 te kopen hoef je gelukkig niet zo lang te wachten. Later deze maand komt het toestel in de webshops te liggen, om specifieker te zijn komt is het toestel vanaf 12 augustus te koop en moet 349 euro gaan kosten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden