Vergelijk 2.487.595 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De iPhone 8 wellicht helemaal zonder Touch ID

Nieuws De iPhone 8 wellicht helemaal zonder Touch ID
Door ,

Het zou zomaar kunnen dat Touch ID, dat zijn intrede deed op de iPhone 5S, op de iPhone 8 helemaal niet meer terugkeert. De technologie zou worden vervangen door een irisscanner.

De iPhone 8 komt eraan, zoveel is zeker. Als iets een indicatie is, is het wel de voortdurende stroom aan lekken rondom het toestel van de afgelopen maanden. Vandaag is het weer zo'n dag. Zo is nu het gerucht dat de iPhone 8 in plaats van de obligate vingerafdrukscanner, Touch ID volgens Apple, een irisscanner zou gaan plaatsen. Hint daarvoor zou in de uitgelekte foto van de voorkant van het toestel zitten. Daarin zijn maar liefst vier camera-gaatjes te zien.

Alleen een irisscanner

Volgens de uitleg zijn drie van die vier gaatjes verantwoordelijk voor de irisscanner. Als het enigszins vergelijkbaar wordt ingericht met de Lumia 950, zal een van die cirkeltjes een infraroodlamp herbergen. Die schijnt dan op je oog, zodat de andere camera goed je iris kan lezen. Verder zit er natuurlijk ook nog een gewone camera op de iPhone 8, zodat je met een gerust hart kan Facetimen.

Front iPhone 8

De herkenbare vingerafdruksensor onderaan het toestel zou gaan verdwijnen, al valt dat op dit specifieke lek niet te zien. Daarmee zou de Touch ID-sensor onderaan het toestel dus een nieuwe plek nodig hebben. De overige plekken waar zo'n sensor zou kunnen zitten zijn de zijkant en de achterkant. Gezien de eerdere lekken lijkt geen van die plekken erg waarschijnlijk, maar zeker weten doen we het niet. Echt zeker weten we het pas op het moment dat de iPhone 8 wordt aangekondigd.

Wat betreft lanceerdatum zit er ook nog een addertje onder het gras. De iPhone 8 wordt namelijk tezamen met de iPhone 7S en 7S Plus geïntroduceerd, maar komt dus niet tegelijkertijd op de markt. Voor de iPhone 8 zouden pas eind oktober, begin november een beperkt aantal toestellen op de markt komen. Die vertraging zou te maken hebben met een vertraging in de massaproductie van de toestellen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden