Vergelijk 2.956.161 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG brengt LG Q8 naar Europa

Nieuws LG brengt LG Q8 naar Europa
Door ,

De LG V20 komt alsnog in een kleinere uitvoering naar Europa. Het nieuwe toestel van LG beschikt over twee beeldschermen, dubbele camera en een quad-dac-audiochip.

Deze week brengt LG de LG Q8 uit in Europa. Het toestel heeft veel weg van de LG V20, welke afgelopen jaar niet in de Benelux verscheen. Hoewel het toestel wat kleiner is dan het vlaggenschip van afgelopen jaar, beschikt de Q8 over bijna exact dezelfde functies als de V20. Zo is het toestel voorzien van twee beeldschermen; boven het 5,2 inch-QHD-beeldscherm heeft de LG Q8 een 1,84 inch-notificatiescherm. Op dat scherm kunnen onder andere notificaties worden bekeken zonder dat het primaire scherm wordt ingeschakeld.

LG Q8 LG Q8

De camera's op de LG Q8 zijn ook hetzelfde als die van de V20. Achterop vinden we een dubbele camera, die bestaat uit een 16- en 8-megapixelsensor. Beide sensoren zijn voorzien van verschillende lenzen. Zo heeft de 8-megapixelcamera een groothoeklens van 135 graden. Onder de motorkap ligt de Snapdragon 820-chipset met 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Verder is de LG Q8 voorzien van een quad-dac audiochip, wat voor goed geluid zorgt.

LG Q8

Tot slot is de behuizing van de LG Q8 stof- en waterdicht. Wat het toestel precies moet gaan kosten, is momenteel niet bekend. De LG V20 gaat in Duitsland over de toonbank voor iets meer dan 400 euro. Naar verwachting wijkt de adviesprijs van de LG Q8 daar niet veel van af. LG onthult binnenkort zijn nieuwste vlaggenschip, de LG V30. Dit moet tijdens de IFA in Berlijn gebeuren. Dit toestel komt later hoogstwaarschijnlijk wel naar Nederland.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden