Vergelijk 3.212.748 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Definitief geen nieuwe Google Nexus phone

Door ,

Al enige tijd zijn er geruchten over een mogelijke opvolger van de Google Nexus One. Google drukt deze geruchten nu definitief de kop in en verklaart dat men stopt met de productie van eigen telefoontoestellen. Een Google Nexus Two kunnen we dus vergeten.

Google baas Eric Smidt

Al in januari van dit jaar waren er geruchten over de productie van een Google Nexus Two. Het ging toen om een Motorola-toestel, maar al snel werd duidelijk dat het gerucht fake was. Toch bleef iedereen vissen naar gelekte informatie. Begin deze maand had de Engelse krant Telegraph een interview met Eric Schmidt, de grote baas van Google Inc. Toen hem werd gevraagd naar een eventuele opvolger van Google Nexus One zei hij:

"Het idee van anderhalf jaar terug was om met de Nexus One de hardware telefoonmarkt een stap vooruit te helpen. Voor ons was het duidelijk. Het was zo succesvol dat we het geen tweede keer hoefde te doen. Wij ervoeren dat als iets positiefs, maar mensen hadden juist daarom sterke kritiek op ons. Ik heb vervolgens de ontwikkelaars gebeld en gezegd: Ok, het werkte. Gefeliciteerd, we stoppen!"

Google Nexus One

Voor mij is dit een vreemde reactie. Als een toestel daadwerkelijk zo'n succes was geweest, dan hadden we waarschijnlijk wel wat verkoopcijfers gezien of iets dergelijks. Maar die zijn nooit verschenen. Het lijkt mij dat HTC en Google iets anders van de Nexus One hadden verwacht, maar blijkbaar zijn de doelen gehaald.

Toch hoeven we bij een gebrek aan een nieuwe Nexus phone niet te treuren. Er zijn genoeg high-end Android smartphones om uit te kiezen. Denk aan de Galaxy S, HTC Desire en de Sony Ericsson Xperia X10. Waarschijnlijk zal de Google Nexus One aan het einde van dit jaar definitief van het toneel verdwijnen. Conclusie: Exit Google Nexus!

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden