Vergelijk 2.509.834 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Toetsenbord van HTC 10 voorzien van reclame

Nieuws Toetsenbord van HTC 10 voorzien van reclame
Door , - 3 reacties

Reclame kom je overal tegen, op televisie, op internet en in de krant. Ook veel mobiele apps kun je gratis downloaden doordat de reclames in de apps geld opleveren voor de ontwikkelaar. Bij HTC zien ze blijkbaar ook heil in dit verdienmodel.

Reclame is voor veel bedrijven een noodzakelijk kwaad. Men moet toch op een manier van je bestaan afweten. HTC heeft nu een nieuwe manier gevonden om reclame bij de consument te krijgen. De Taiwanese smartphone-fabrikant heeft namelijk in een verbazingwekkende zet advertenties toegevoegd aan het standaard toetsenbord van de HTC 10.

Een eigenaar van de HTC 10 uit Zweden deelde een screenshot op Reddit, een enorm internetforum, waarbij er een advertentie boven het toetsenbord verschijnt. Dit kunstje heeft HTC verstopt in een standaardupdate van het toetsenbord van de HTC 10. Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze functie ook op andere toestellen van de fabrikant wordt geïntroduceerd zoals de gloednieuwe HTC U11.

screenshot HTC 10

Wat te doen?

Mocht dit niet je ding zijn dan zijn er altijd oplossingen te vinden. De makkelijkste en meest directe optie is om een ander toetsenbord te installeren. SwiftKey en Gboard zijn twee populaire opties met ieder hun eigen sterke punten. Daarmee zou het euvel verholpen moeten zijn. We hopen dat HTC het houdt bij een proef en het niet doorzet op andere telefoons, de tijd zal het leren.

update: HTC was niet van plan om dit te laten gebeuren. De digitale toetsenborden van HTC  worden gemaakt door TouchPal en de twee bedrijven willen zo snel mogelijk een einde aan de reclames maken door middel van een update.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden