Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft stopt ondersteuning Windows Phone 8.1

Nieuws Microsoft stopt ondersteuning Windows Phone 8.1
Door ,

Het smartphone-project van Microsoft lijkt steeds minder levensvatbaar te zijn. Reden te meer voor Microsoft om de ondersteuning voor oudere onderdelen te schrappen.

De Windows Phones krijgen al tijden gemengde reviews; sommige aspecten zijn erg goed maar meer aspecten vallen niet zo in de smaak bij gebruikers. Daarom ook dat Microsoft per direct geen updates en ondersteuning meer biedt voor Windows 8.1 Phones. De telefoons kunnen nog wel gebruikt worden maar de software die op de toestellen draait veroudert steeds meer en ook de beveiliging van de smartphones wordt minder goed.

De problemen bij de Windows Phones spelen al langer. Het grootste heikelpunt is toch wel het gebrek aan apps die voor het besturingssysteem gemaakt worden. Veel apps die wel te vinden zijn in de Google Playstore of de Appstore van iOS zijn niet beschikbaar op Windows Phones, bijvoorbeeld de immens populaire app SnapChat is (nog) niet beschikbaar voor Windows Phones. Spijtig genoeg wordt er in ieder geval voor Windows 8.1 geen nieuwe apps meer gemaakt.

Windows 10

Toch hoeven we voorlopig nog geen afscheid te nemen van het Windows-besturingssysteem. Windows 10 blijft namelijk gewoon draaien en wordt ook nog ondersteund. Voor dit platform zullen er nog wel wat nieuwe apps bijkomen maar als we eerlijk zijn geven we het mobiele ecosysteem van Microsoft maar een kleine kans wanneer het op overleven aankomt. Alleen met grote veranderingen hebben we nog hoop voor Windows Phones.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden