Vergelijk 2.508.634 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Note FE gaat binnenkort globaal'

Nieuws 'Note FE gaat binnenkort globaal'
Door , - 1 reactie

De Note 7 was geen succes. Zijn afgeleide, de Note FE, doet het echter een stuk beter. Mogelijk zien we het toestel alsnog wereldwijd verschijnen.

Afgelopen jaar had Samsung wat tegenspoed te verwerken. De Note 7 bleek namelijk niet de succesvolle phablet waarop de fabrikant had gehoopt. Uiteindelijk kwam de Note 7 toch nog op de markt. Weliswaar gaat het om een 'refurbished edition', die momenteel luistert naar de naam FE, oftewel 'Fan Edition'. Samsung weet het verbeterde toestel in thuisland Zuid-Korea aan de man te brengen en overweegt nu mogelijk om de Note FE ook in een aantal andere landen op de markt te brengen met een Snapdragon 821-chipset onder de motorkap.

Note FE

Sinds de lancering van de Note FE verschijnen er dagelijks 9.000 nieuwe smartphone-activaties op de radar in Zuid-Korea. Met een prijskaartje dat 20 procent lager ligt dan de originele prijs van de Note 7 lijken de Note FE-toestellen dan ook als zoete broodjes over de toonbank te gaan. De kleuren Blue Onyx en Blue Coral zijn het meest gewild. Volgens onze bron The Investor kondigt Samsung mogelijk deze maand nog een globale uitvoering van de Note FE aan. 

Note 8

Naast de Note FE verschijnt binnenkort de Note 8 op het toneel. De nieuwe phablet wordt verwacht met een Infinity Edge-beeldscherm van maar liefst 6,3 inch. Verder zal het toestel draaien op dezelfde chipset als de Galaxy S8 in combinatie met 6 GB werkgeheugen. Mogelijk zien we Android 8.0 terug op de nieuwe Note, maar vanwege Samsung's gebruikersschil en Bixby lijkt dit niet waarschijnlijk bij lancering. Mocht de Note FE naar Nederland komen, dan zal de prijs van het toestel bij de release van de Note 8 dalen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden