Vergelijk 3.013.805 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung blokkeert apps die Bixby-knop een andere functie geven

Nieuws Samsung blokkeert apps die Bixby-knop een andere functie geven
Door ,

Samsung gaat apps van derde partijen, die de Bixby-knop op Galaxy S8-toestellen een andere functie toekennen, blokkeren. De fysieke knop op de zijkant van de vlaggenschepen is alleen bedoeld voor Samsung's persoonlijke spraakassistent.

Samsung lanceerde eind april zijn Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus in Nederland. De slimme spraakassistent Bixby, onderdeel van de Galaxy S8-toestellen, ondersteunt momenteel nog geen Engelse spraakbesturing. Daarmee verliest de Bixby-knop een groot deel van zijn oorspronkelijke functionaliteit. Deze Bixby-knop aan de zijkant van de Galaxy S8 en zijn grote broer blijft echter alleen bedoeld voor Bixby; apps die de knop een andere functie toekennen worden nu geblokkeerd.

Nadat de Zuid-Koreaanse vlaggenschepen op de markt verschenen, lanceerden een aantal derde partijen apps om de Bixby-knop een andere functie te geven. Met deze apps kan de Bixby-knop bijvoorbeeld Google Assistant, Alexa of de camera-app oproepen. In de Verenigde Staten zijn de Bixby-apps nu op een aantal Galaxy S8-toestellen geblokkeerd. Naar verwachting volgen toestellen in andere landen door middel van een software-update. De mogelijkheid bestaat dat ontwikkelaars hun apps vernieuwen en zo de Bixby-knop alsnog een andere functie weten te geven.

Bixby

Nederlandse gebruikers hoeven voorlopig sowieso niet te rekenen op een Nederlandstalige uitvoering van Bixby. De Engelstalige spraakbesturingvan Bixby moet in ieder geval voor het einde van het jaar gereed zijn. S8-gebruikers die geen Engels kunnen en geen fan zijn van Bixby zitten momenteel met een nutteloze knop opgescheept. Het is te hopen dat Samsung zijn slimme spraakassistent, die momenteel nog niet zo slim is, voor de release van de Note 8 wat aantrekkelijker weet te maken.

(via)

Samsung Galaxy S8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 1500 1500 € 22,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 2000 € 24,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 27,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 20000 € 32,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 1000 € 22,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden