Vergelijk 2.474.181 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC werkt aan nieuwe smartphone met Edge Sense'

Nieuws 'HTC werkt aan nieuwe smartphone met Edge Sense'
Door ,

HTC is naar verluidt bezig met een nieuwe smartphone voorzien van de Edge Sense-techniek. Het nieuwe toestel krijgt net als de HTC U11 een behuizing die knijpbewegingen registreert.

Na de eerdere release van de HTC U Ultra en HTC U Play dit jaar, lag begin vorige maand de HTC U11 in de schappen. Het toestel schiet uitstekende beelden met zijn goede camera achterop en is bovendien voorzien van Edge Sense; een techniek die met behulp van sensoren knijpbewegingen vertaalt naar acties en commando's. De techniek blijkt aan te slaan; de fabrikant voegde onlangs een aantal nieuwe functies toe aan Edge Sense en werkt volgens een gerucht aan een nieuw toestel met deze techniek aan boord.

Het gaat om een smartphone met de codenaam Ocean Life. Dankzij een tweet van @LlabTooFeR, een bekende lekker op Twitter, komen we vandaag meer te weten over het aankomende toestel van de Taiwanese fabrikant dat mikt op de middenklasse. Als de gegevens in zijn tweet kloppen krijgt de nieuwe smartphone, die we voor het gemak even de HTC Ocean Life noemen, een Snapdragon 660-chipset, 5,2 inch-beeldscherm met Full HD-resolutie en 16-megapixelcamera's voor- en achterop. Bluetooth 5.0 en een 2600 mAh batterij behoren ook tot de verwachte specificaties van het toestel.

Edge Sense

Ook de software van het verwachte HTC toestel is interessant. Android 7.1 Nougat is momenteel nog steeds de nieuwste versie van Android en zal naar verwachting dienst doen als besturingssysteem op het nieuwe HTC-toestel. Naast de nieuwste Android-versie vinden we naar verwachting ook HTC's Sense 9.0-gebruikersschil terug op het toestel.

Tot slot is er Edge Sense, waarmee je de smartphone eenvoudig kunt bedienen zonder het beeldscherm aan te raken of je stem te gebruiken. Door middel van knijpen in de randen krijg je controle over de camera-app, spraakoproepen en bijvoorbeeld zoomen in foto's en Google Maps. Naar verwachting wordt het toestel binnenkort gepresenteerd.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden