Vergelijk 2.683.955 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'LG V30 wordt niet voorzien van tweede beeldscherm'

Nieuws 'LG V30 wordt niet voorzien van tweede beeldscherm'
Door ,

Hoewel we LG's V20 niet in Nederland hebben gezien, verschijnt de V30 mogelijk wel in ons land. Een aantal maanden voor de presentatie van het toestel komen we steeds meer te weten over het aankomende vlaggenschip van LG.

Eerdere toestellen uit LG's V-serie zijn voorzien van een tweede beeldscherm. Dat lijkt voor het aankomende vlaggenschip uit deze serie van de Zuid-Koreaanse fabrikant niet het geval te zijn. De voorgangers van de LG V30 zijn beiden voorzien van een extra, kleiner LCD-beeldscherm. Daarmee kunnen onder andere notificaties snel worden weergegeven. LG gaat dit jaar naar verluidt gebruik maken van OLED-beeldschermen, daarmee komen betere oplossingen dan een tweede LCD-beeldscherm voor notificaties om de hoek kijken.

Hoewel Samsung al jaren gebruik maakt van OLED-beeldschermen, bleef LG lange tijd gebruik maken van LCD-beeldschermen. Ook het huidige vlaggenschip van de fabrikant, de LG G6, is voorzien van een LCD-beeldscherm. Daar komt binnenkort verandering in. Als we de geruchten van afgelopen tijd kunnen geloven in ieder geval wel. Google investeerde volgens bronnen flink in LG's fabriek voor OLED-beeldschermen; tenminste één van Googe's nieuwe Pixels moet dit jaar dan ook door LG worden gemaakt.

Verder betekent een OLED-beeldscherm dat het tonen van notificaties ook met één beeldscherm kan; OLED-panelen kunnen namelijk deels ingeschakeld worden, zonder dat het volledige beeldscherm energie daarbij verbruikt. Een tweede beeldscherm voor de V30 wordt op deze manier dan ook overbodig. Ook contrasten en zwarttinten komen op een OLED-beeldscherm beter uit de bus dan op een traditioneel LCD-paneel.

LG V30

We verwachten dat LG zijn V30 eind augustus in Berlijn, voorafgaande aan de IFA, zal presenteren. Onder de motorkap ligt straks de Snapdragon 835-chipset. Ook moet de V30 draaien op de nieuwste versie van Android 8.0. Het gegeven dat het toestel op Europese bodem wordt aangekondigd, plus het zichtbare succes van de G6, zijn mogelijk redenen voor LG om de V30 dit jaar ook naar Nederland te brengen. De LG V20 zagen we afgelopen jaar niet terug in de lage landen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden